top of page
20211210_194318_edited.jpg

PRESENTACIÓ

Bones, em dic Aaron Casal Martínez i soc un alumne de l'Institut Joan Brudieu. de 2n de batxillerat. En aquesta pàgina web podreu trobar tota la la informació dels minerals, roques i fòssils de la vitrina del nostre centre. 

Aquesta és una col·lecció cedida de Ramon Pascual i Núria Duran.

HISTÒRIA DE LA VITRINA


Ramon Pascual va cursar estudis de Biologia a la Universitat de Barcelona i encaminà  la seva activitat professional cap a la divulgació de les ciències, amb una activa  presència en el món editorial i amb la participació en nombrosos cursos, conferències i  altres activitats culturals per crear interès i el coneixement del món vegetal i dels  bolets. 

És soci fundador de la Societat Catalana de Micologia, i n’ha estat president des del  1994 fins el 1998. El 1991 va ser guardonat amb la Medalla de l’Agricultura Catalana  atorgada per Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de  Catalunya per la tasca duta a terme en la divulgació de les ciències i, particularment,  de la micologia, la qual cosa afavoreix el respecte i l’estima envers el medi natural. 

Ha publicat més de 20 guies de camp, d’entre les que destaca: “Guia d’arbres per a  nois i noies” que va rebre el premi Crítica Serra d’Or, 2010. 

La Núria Duran és llicenciada en Ciències Naturals per la Universitat de Barcelona  amb una àmplia experiència en el camp de l’ensenyament, on ha exercit de catedràtica  durant molts anys. 

Tos dos són membres del Seminari Permanent de Ciències Naturals, una associació  de professorat d’aquesta matèria, que fa més de 50 va començar a reunir un grup de  professors entusiastes i interessats en apropar més la natura a l’alumnat. 

Cada any, el 23 de Desembre, els membres del Seminari Permanent van estar  convidats a celebrar el sopar de Nadal a casa de la Núria i en Ramon; s’aprofitava per  cantar Nadales així com per admirar les noves peces de mostres de biologia i geologia  exposades en les vitrines de casa seva. Mentre va ser viva, no hi va faltar mai  l’Angeleta Ferrer Sensat, filla de la pedagoga Rosa Sensat que va contribuir en en el desenvolupament de l’ensenyament públic. 

Quan en Ramon i la Núria, degut a la seva salut van haver de deixar casa seva, una  de les preocupacions va ser el destí de la seva col·lecció que havien anat reunint al  llarg de la vida. Per sort, el seu destí va ser l’Institut Joan Brudieu de La Seu d’Urgell.

PROCÉS D'ELABORACIÓ


Per elaborar el meu treball he seguit aquests diferents procediments:


  1. Cessió de la col·lecció del Ramón Pascual i Núria Duran

  2. Fotografiar els diferents minerals, fòssils i roques

  3. Classificar les diferents mostres segons el seu nom.

  4. Busca informació de cada mostra i classificar-les segons el grup en minerals i fòssils i en eres els fòssils.

  5. Fer esquemes d’orientació fer facilitar així la comprensió de les diferents mostres.

  6. Fer cartells sobre els noms dels diferents minerals, roques i fòssils, i dels grups i eres per així ordenar-los en la vitrina.

  7. Crear la pàgina web on hi haurà tota la informació de les diferents mostres i els esquemes generals

  8. Posar codis QR en els diferents grups  i èpoques, per així poder accedir a la pàgina web amb més facilitat, i mostrar-te directament la informació dels diferents minerals, fòssils i roques.

AGRAÏMENTS


M'agradaria donar les gràcies al Ramon i a la Núria per el suport i l’esforç que han fet per ajudar-me durant tots aquest mesos i per confiar en mi per poder ordenar la col·lecció geològica i biològica que hi ha a l’Institut.


També agraeixo molt l’esforç i l’ajuda de  la Teresa Correig i en Joaquim Nogués en ajudar-me a saber els noms de cada mostra per així començar a buscar la informació necessària.

Conèixer-los ha estat tot un plaer, m’han ensenyat moltes coses de les quals desconeixia i això ha fet que l'interès en la geologia sigui encara més gran.


Per últim agrair l’ajuda del Marc Meya per fer les fotos i ordenar la vitrina amb mi.

PRESENTACIÓ: Sobre...
bottom of page